WHOIS Desc Aracı

Kimi zaman elinizde bir kaç tane ip adresi olur. Bu ip adresleri ya sizin sistemlerinizi zorlamışlardır ya da farklı nedenlerden ötürü hangi kuruma ait olduğu bilgisine ihtiyacınız vardır. Bu gibi durumlarda Ripe, AfriNIC, APNIC, ARIN, LACNIC gibi bölgesel ip adresi dağıtan kurumların sitelerinde bu ip adreslerini sorgulatarak ip adresini kayıt eden kurum ile ilgili olarak detaylı bilgi edinmeye çalışırsınız. Kurum ile ilgili bilgi çoğunlukla desc veya OrgName alanında yer aldığı için ip adresi (sadece Türkiye ile sınırlı olan) sorgulayan ve bu alanı görüntüleyen whois_desc adında basit bir araç hazırladım.

Aracın kullanımı oldukça basit. Yapmanız gereken elinizdeki ip adreslerini ip.txt dosyası içine kayıt etmek ve daha sonrasında aracı çalıştırmak.

Araç, ip sorgulamalarını http://www.whois.com.tr sitesi üzerinden gerçekleştiriyor fakat bu sitenin kullanım sözleşmesinde bu bilgilerin toplanmasının yasak olduğu belirtildiği için programı sadece ip adreslerini sorgulayacak ve görüntüleyecek şekilde hazırladım, sonuçları kayıt eden kısmı commentledim.

Eğer programın sadece Türkiye’ye ait ip adresleri ile sınırlı olarak sorgulama gerçekleştirmesini istemiyorsanız kaynak kodundan 50. ve 55. satırlar arasında yer alan aşağıdaki kodları commentleyebilirsiniz veya silebilirsiniz.

		url = "http://www.whois.com.tr/?q="+ip.strip()
		opener.addheaders = [('User-agent', 'Mozilla/5.0')]
                f = opener.open(url)
		response = f.read()
		if response.find("rkiye") < 0:
                    continue

whois_desc

Programı buradan indirebilirsiniz.

image_pdfShow this post in PDF formatimage_printPrint this page
2 comments
  1. merhaba
    birşey kafama takıldı.
    url = “http://www.whois.com.tr/?q=”+ip.strip()+”&type=jx”
    satırındanki type=jx i nereden gördünüz? güzel bir sayfa açıyor aslında :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Read More

e-Devlet Hacklendi mi?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Öncelikle yazının sonunda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, “Hayır, hack-len-me-di!” Peki bu durumda vatandaş olarak rahat bir nefes alabilir misiniz ? Maalesef hayır. Bunun sebebini de yazının devamında okuyabilirsiniz. Zaman zaman hortlayan “e-Devlet Hacklendi!”, “e-Devlet verileri çalındı!”, “85…
Read More
Read More

WhatsApp Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Başlangıç Son günlerde hemen hemen WhatsApp uygulaması kullanan herkesi rahatsız eden yabancı cep telefonu numaralarından gelen çağrılardan, mesajlardan ben de yakın zamanda nasibimi aldım ve tabii ki diğer dolandırıcılıklarla ilgili yazılarımda (Kripto Para Dolandırıcıları, LinkedIn Dolandırıcıları,…
Read More
Read More

LinkedIn Dolandırıcıları

If you are looking for an English version of this article, please visit here. Uzun yıllardan beri sosyal ağları ve medyayı etkin kullanan bir siber güvenlik araştırmacısı olarak bağlantılarım arasında yer alanlarınız özellikle hafta içi LinkedIn ve Twitter üzerinden okuduğum ve beğendiğim siber güvenlik makalelerini, haberleri paylaştıklarımı farkediyorlardır. Twitter hesabımın…
Read More
Read More

Profilime Kim Baktı?

If you are looking for an English version of this article, please visit here. 23 Eylül 2020 tarihinde Twitter’da siber güvenlik ile ilgili haberlere göz gezdirirken gündem olan başlıklarda #profilimekimbaktı etiketi dikkatimi çekti. Beni oldukça şüphelendiren bu etiketin gündem olmasının arkasında yatan sebebi bulmak için bu etiketi paylaşan hesaplara göz…
Read More